2 typy udiarní: Ktorá z nich bude pre vás tá najlepšia?

477

Udiarne nie sú súčasťou každej domácnosti, ale verte, že ak si ju zaobstaráte, budete ju využívať dookola a dookola. Tým sme si úplne istí, pretože krehké údené mäso je vynikajúcou pochúťkou, na ktorej si rád pochutná každý z nás. Najčastejšie si údené mäso doprajeme počas vianočných sviatkov a na Silvestra. Čo sa nezje, dáva sa do mrazničky a údenú dobrotu si tak môžeme vychutnávať po celý rok. Pokiaľ teda premýšľate nad tým, že si nejakú udiareň zaobstaráte domov, máme pre vás dva typy ako inšpiráciu.

Drevená je obľúbenou klasikou

Drevená udiareň je klasikou, ktorá údené mäso dovedie k dokonalosti. Vo väčšine prípadov majú bočné ohnisko, ktoré zaistí plynulú reguláciu teploty a dymu. Vďaka dostatočným širokým dvierkam bude prikladanie dreva hračkou. A aké drevo najlepšie použiť? To už však záleží len na vás.

Mnoho skúsených ľudí, ktorí údia pravidelne, odporúčajú ovocné stromy, ako sú slivky a marhule. Iní zase odporúčajú buk, pretože dym z neho dodá mäsu príjemnú arómu. Používa sa tiež jelša. V prípade, že nemáte možnosť zohnať drevo, je možné kúpiť drevené štiepky alebo pelety. Spomínaná udiareň s bočným ohniskom a kovovým podstavcom bude vhodná na údenie mäsa, ale aj na údenie rýb, syrov a klobás.

Udiarne Smoky Fun

Záhradné grily Smoky Fun vás uhranú nielen svojim estetickým prevedením, ale aj rozmermi a masívnou konštrukciou. Navyše v tejto modernej udiarni môžete údiť a súčasne grilovať. Vďaka masívnej konštrukcii a dostatočne veľkým grilovacím a údiacim roštom budú Smoky Fun vhodné nielen domov na záhradu, ale aj pokojne na nejaké spoločenské akcie či do reštauračnej prevádzky, na kúpalisko a ďalšie miesta, kde budete chcieť svojim hosťom pripraviť dokonale údené dobroty. Pusťte sa do grilovania steakov, klobás, bravčových kolien, syrov, rýb a ďalších.